Hannas Bageri

Katalanska chokladmaränger

DSC_4624DSC_4762DSC_4731DSC_4738DSC_4669DSC_4630DSC_4652

Tillbaka i Holland och vardagen igen efter 1,5 vecka i Sverige och nu är jag fylld med massor inspiration! Julen närmar sig så till helgen ska julpyntet åka fram. Har även bunkrat upp med ingredienser inför kommande julbak och det bara kliar i fingrarna att få sätta igång men jag får försöka ha lite tålamod. Kan inte göra allt på en och samma gång 😉

I helgen gjorde jag dessa urgoda katalanska maränger smaksatta med choklad och hade då tänkt bjuda er på receptet men internet la av och jag kopplades helt bort från nätet så därav inget recept förrän nu. Men bättre sent än aldrig 🙂 Jag tycker de är jättegoda att äta bara som dem är men ett tips är att fylla dem också med någon god blandning eller varför inte göra marängsuisse? Finns massor man kan göra med dessa godsaker 😉

Till ca 8 st:

7 st äggvitor

5 1/4 dl socker

saft från en halv citron

100 g mörk choklad

Sätt ugnen på 130 grader. Blanda ihop äggvitorna, sockret och citronsaften i en rostfri bunke. Sätt därefter bunken över ett vattenbad och blanda tills sockerkristallerna smälter och blandningen är 60-65 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och blanda kraftigt med en elvisp tills marängen kallnat.

Smält chokladen över ett vattenbad och ringla över marängen så den blir alldeles randig. Klicka ut marängen med hjälp av 2 skedar på bakplåtspapper eller i pappersformar. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 1 h. I mitt tycke ska de vara krispiga men sega i mitten!

Lycka till 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.