Här kommer receptet på dessa gobitar! Cupcakes är aldrig fel eller hur? 😉 Dessa var jättegoda då muffinsen inte är så jättesöta vilket däremot frostingen är. Bra kombo! Dessutom är jag svag för kaffesmak i bakning och choklad så i min smak var detta riktigt gott! (Receptet hittade jag på tasteline).
Det ni behöver för ca 16 st är:
Muffins:
4 msk kakao
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1,5 dl strösocker
2 st ägg
200 g mörk choklad
Frosting
100 mjukt smör
500 g florsocker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe (starkt)
Muffins: Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt det sedan svalna. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt därefter äggen, ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med kakaon. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Frosting: Vispa smöret mjukt och med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar på låg fart. Rör sedan i kakaon och kaffet. Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen. Klart att spritsa på dina cupcakes!
Dekorera sedan hur du vill! Jag använde mig av silverkulor och mörk choklad.