Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på contact@hannasbageri.se. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Chokladcupcakes med moccafrosting

Publicerad,

DSC_4000 DSC_3992 DSC_3965

Här kommer receptet på dessa gobitar! Cupcakes är aldrig fel eller hur? 😉 Dessa var jättegoda då muffinsen inte är så jättesöta vilket däremot frostingen är. Bra kombo! Dessutom är jag svag för kaffesmak i bakning och choklad så i min smak var detta riktigt gott! (Receptet hittade jag på tasteline).

Det ni behöver för ca 16 st är:

Muffins:

4 msk kakao

1 dl kokande vatten

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 tsk vaniljsocker

100 g smör

1,5 dl strösocker

2 st ägg

200 g mörk choklad

Frosting

100 mjukt smör

500 g florsocker

3 msk kakao

2 msk kallt kaffe (starkt)

Muffins: Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt det sedan svalna. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt därefter äggen, ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med kakaon. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Frosting: Vispa smöret mjukt och med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar på låg fart. Rör sedan i kakaon och kaffet. Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen. Klart att spritsa på dina cupcakes!

Dekorera sedan hur du vill! Jag använde mig av silverkulor och mörk choklad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *