Hannas Bageri

Chokladbiskvier

DSC_4576DSC_4581DSC_4588DSC_4591DSC_4594DSC_4599

Just nu är det djupdykning i mina ekonomiböcker som gäller. Nästa vecka har jag både tenta och inlämning så det blir inte mycket tid över till annat för tillfället. För att orka sitta och räkna och titta på siffror från morgon till kväll behöver jag mina små pauser och då är bakning ett perfekt sätt för mig att få bort alla tankar på ekonomi och bara få göra något annat som jag älskar. Idag blev det något som jag nästan alltid väljer till kaffet när jag är ute och fikar (om det finns), nämligen chokladbiskvier! Ruskigt gott och jag tröttnar aldrig. Den goda sega botten med mandelmassa tillsammans med smörkrämen doppade i mörk choklad. Vattnas i munnen bara jag tänker på dem 😉

Jag minns för några år sedan när jag gjorde mina första chokladbiskvier och bjöd runt på dem att de blev en stor succé hos alla som fick smaka! Det som gjorde dem extra goda var att smörkrämen innehöll någonting speciellt som jag idag inte kan komma ihåg vad det var. Tyvärr har jag lyckats slarva bort just de receptet och jag har försökt att återskapa det flera gånger men aldrig lyckats få till den goda smaken på smörkrämen som jag hade då. Även denna gång blev det inte exakt så som jag minns dem, fortfarande goda, men inte exakt så som jag ville ha dem. Men jag ska lyckas få fram det rätta receptet någon gång, om de så krävs tusen gånger så kommer jag inte ge mig förrän jag lyckas, envis som jag är 🙂

Här kommer i alla fall receptet på dem som jag gjorde idag. Väldigt goda även om de inte är på pricken så som jag önskade!

För ca 15 st:

Botten:

200 g mandelmassa

1 äggvita

Smörkräm:

250 g smör

2 st äggulor

100 g mörk choklad

4 tsk vaniljsocker

3 dl florsocker

Glasyr:

100 g mörk choklad

1 klick kokosfett

Sätt ugnen på 200 grader. Finriv mandelmassan och häll i äggvitan och rör om till en jämn smet. Forma ut till platta kakor, ca  5 cm i diameter, på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 13 minuter eller tills de får färg.

Smält den mörka chokladen över ett vattenbad och låt den svalna. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en fluffig smet. Vänd därefter ner den smälta chokladen.

Bred smörkrämen över kakorna och ställ in dem i kylen för att stelna. Smält kokosfett och choklad över ett vattenbad och doppa ovansidan på biskvierna i glasyren. Ställ tillbaka i kylen och låt dem stelna!

Lycka till och hoppas ni kommer gilla dem 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.