Detta var det jag ställde mig och bakade idag! Utseendemässigt blev de inte helt godkända tycker jag och det är inget annat än mitt eget fel. Dock smakade de väldigt bra och det är väl trots allt det viktigaste. Om man gillar mycket av allt får man de verkligen här. Cheesecake och brownie i ett kan ju inte vara annat än gott 🙂
Detta behöver du:
Brownie:
120 gram smör
100 gram valfri choklad ( Jag valde en mörk choklad )
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk kakao
1 krm salt
Cheesecake:
200 gram philadelphiaost (naturell)
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Ställ ugnen på 180 grader.
Klä en ugnsform med bakplåtspapper.
Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull, rör om under tiden till en slät smet, och låt sedan svalna.
Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig.
Sikta i resten av de torra ingredienserna till brownien och vänd ner tills allt har blandat sig.
Häll smeten i formen och börja sedan med cheesecake fyllningen.
Mät upp samtliga ingredienser till toppingen i en skål – vispa tills smeten är slät.
Häll sedan jämnt över kakan. Bred ut med hjälp av en slev.
Gör sedan gärna fina mönster genom att skära med en vass kniv i kakan flera gånger så att det blandar sig lite grann.
Ställ in i ugnen och grädda i ca 35 minuter
Låt stå kallt och skär upp i bitar när den svalnat.