Så har jag också gjort det! En Pulled Pork alltså…
Hittade receptet i Elle Mat & Vin och var tvungen att testa, Leilas mindre feta Pulled Pork.
Recept
1,2 kg picknickbog av gris (alt kotlettrad)
Oliv olja
spice rub
2 msk salt
2 msk strösocker
2 msk farinsocker
2 msk spiskummin
2 msk chilipulver
2 msk kanel
1 msk cayennepeppar
4 msk paprika
Sätt ugnen på 120 gr varmluft. Blanda alla kryddor i en skål.
Ringla lite olja över köttet.
Klappa in spice rub, men undvika att gnida in kryddorna.
Lägg köttet på en ugnsplåt och stek i ugnen 4-6 timmar (innertemperatur ca 78-80 grader).
Ta ut köttet och låt det vila i smörpapper i 30-60 min.
Sen är det bara med en gaffel dra av kött.
Vi gjorde fettsnåla pompa frittas till.
Bakpotatis
Olivolja
Flingsalt
Sätt ugnen på 225 gr (varmluft).
Tvätta potatisen och skär i stavar med skalet på. Skölj stavarna, låt dom torka och sprid sedan ut dom på en oljad plåt. Ringla olivolja på, salta och blanda noga. Rosta i ugn ca 40 min.
Gott gotti gott
Osäker på viktpoints och mättande men ska räkna ut, men idag gick det bonusen och lite söndagssynd. Måste njuta ibland oxå.
Enligt Leila så använder man picknickbog i stället för karré så blir det mindre fet men utan att tappa smak. Eftersom köttet är väldigt magert är det därför bra att äta direkt när det vilat i smörpappret. Använd inte aluminiumfolie till att vila köttet eftersom det är för tätt.
Senaste kommentarer