Carros kök

Massiv trötthet och ekorrhjul

Veckorna går så snabbt! De består mest av logistik-gymnastik (dvs vi vrider och vänder på allt för att hinna med!).

Oliver har numera 3 aktiviteter som ska hinnas med i veckorna. Det är stressigt nog. Hur i hela friden ska vi få ihop det när tjejerna också ska fara runt? Jaja, den tiden, den sorgen! Det är i varjefall simskola på måndagar, handboll måndag och onsdag, fotboll onsdag (ute, om vädret tillåter, annars inställt!) och lördag.

Där imellan är det logistiken med att hämta och lämna Lo i andra änden av orten, på förskola som litegrann suger musten ur mig. Förskolan är bra, så det är inte det. Men den ligger helt fel för oss! Vi står i kö till den närmsta, men den är också kommunens absolut populäraste, och enligt många föräldrar även kommunens bästa. Så där är det inte lätt att få en plats. Särskilt inte i småbarnsgruppen, där de medvetet valt att hålla nere antalet platser..

Sllt farande har nu resulterat i att jag, under en period när Oliver har tidig simskola (redan 15.30), har valt att ha Lo hemma på måndagar. Den veckodagen blir annars bara fylld av stress, magont och dålig stämning.

Såhär kommer nämligen mina måndagar att se ut, om jag inte har henne hemma istället:

Kl 9, Oliver börjar skolan

Kl 9.30 (tidigast) är Lo på förskolan

Tid för amning

Kl 12-13, ta ut Bobo (hunden)

Tid för amning

13.30, hämta Oliver

14-14.30 Vidare för att hämta Lo

Amma i omklädningsrummet på simhallen

14.30-15.30 bada med alla barnen

15.30 simskola Oliver (övertala Lo om att duscha och klä på sig)

16.00 snabb dusch för Oliver

Få i barnen mellis (amma Zoé)

17.00-18.30 Oliver handboll (sysselsätta Lo på läktaren, och amma Zoé)

Under tiden kommer T hem runt 17, för att ta ut Bobo och fixa middagen. Det måste fortfarande lämnas på skolan, rastas hund och ammas mellan varven. Men vi slipper delmomenten som innebär bråk om ytterkläder, tid i bilen till/från förskolan, och kan förhoppningsvis göra måndagarna till något spännande, mysigt och roligt.

Det är trots allt bara under en 8-veckorsperiod som det ser ut så här, sen får vi fundera över hur vi ska planera nästa simskoleomgång!

Idag kör vi i varjefall alla barnen hemma. Hämtade hem en ledsen grabb från skolan igår, nackspärr och feber. Så idag är det (förhoppningsvis) en feberfri dag hemma. Losegosan får stanna hemma pga hela näsan full av snor. Vi behöver ta oss ut på en promenad, i ruskvädret, och handla nya nässugs-munstycken, för även Zoé har börjat snora igen (helt ärligt kräks jag snart på det här! Det går knappt en vecka så är det dags igen!).

Tur att de är förbaskat mysiga mellan varven, våra kiddos. 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.