Carros kök – En till LOPPI.se webbplats
Carroskök

Carros kök

Annons

Fredagsfeeling

Fredag idag, och slutet av maj. Lönehelg, morsdag, allsvenska matcher och kalas. Ja, vi saknar verkligen inte sysselsättning i helgen som nu står för dörren!

Men som sagt, fredag idag. Lo är hemma pga planeringsdag på förskolan (som jag såklart svarat på i Vklass, men sen helt glömt av att anteckna i kalendern!). Så idag kör vi två barn och en hund hemma. En runda till biblioteket för att förtidsrösta tror jag vi tar, så har vi det överstökat.

Just nu skiner solen, regnet igår har gjort att allt pollen lagt sig en smula, och så även risken för markbränder..!

Kidsen körde morgonmys på golvet efter frukost. Det är inte så ofta det händer, de är mest i luven på varandra morgontid. 😉 Men idag så! Jag passade på att föreviga, måste bli flitigare med kameran igen.

Vi hoppas att kvällen bjussar på något annat än vad smhi utlovade, För om det är fint väder är vi “inbjudna” till fredagshäng vid kvarterets mittpunkt. Där har nämligen kvarterets äldre garde som tradition att ta något/några glas vin tillsammans, fredagar kl 17! Visst låter det trevligt!

De är härliga, våra grannar. Barnen (särskilt Lo) traskar gärna in och säger hej när hon ser att deras ytterdörrar står öppna. De har en väldigt social och gemytlig vänskap sinsemellan. Jag antar att det blir så, när de en gång i tiden flyttat in samtidigt (när radhusen var nybyggda), med barn som sprungit mellan husen.. Våra grannar från gamla adressen berättade historier om hur det var mer regel än undantag att de bar ut köksborden i kvarteret där, för att inta middagen under sociala former med de dåvarande, jämngamla grannarna. En enda stor samling som åt sin middag tillsammans.

Så vi hoppas på lite fredagsbubbel idag. Och sen blir det en typisk fredagstacos, allt för husfridens (läs: barnens!) skull.

Men nu till det viktigaste. Det ska ju förberedas en födelsedagsmiddag också! Till vår 11-åring. Bobo alltså, vår gamle brunbjörn. 🙂

Rostad blodpudding, leverpastej, lite skinka och ost. Det ska nog passa vår äldre herre.❤️

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons