Tisdag, hela familjen har varit hemma. Ja, du läste rätt. Tomas tog ut en dubbeldag idag, efter att jag haft en sinnessjuk dag igår (2/3 sjuka barn, varav den äldste mådde så dåligt att vi inte kunde sätta vår fot utanför dörren). Dessutom hade minstingen fått Rota-vaccin förra veckan och hade magknip hela dagen, vilket innebar att enbart tutte dög. Jämt och hela tiden!
Så han jobbade på igår, och tog ledigt idag. Tur det, för jag var galet sliten imorse!
Jag tycker att det är ganska tråkigt att laga mat just nu, mest beroende på att Oliver och Lo är så förbaskat selektiva i vad de äter! Och när de inte heller äter i skolan/förskolan, ja då får man vackert anpassa middagarna så att ungarna får i sig det de behöver! Inte särskilt omväxlande kost för föräldrarna alltså..
Idag blir det däremot köks-rens som ändå inte kommer att falla dem i smaken (det får la bli köttbullar och mackisar till dem då!). Bakad sötpotatis med tonfiskröra!
Tonfiskröran är galet enkel. Här kommer receptet!
Bakad sötpotatis med tonfiskröra
Tonfisk i olja (2 små burkar)
3 hårdkokta ägg
En bit purjolök
Dill
Majonnäs
Crème fraiche
Salt och vitpeppar
2 stora sötpotatisar
Olivolja
Chiliflakes, rökt paprikapulver och salt
Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka ägg, purjolök och dill. Blanda med tonfisken. Tillsätt majonnäs och crème fraiche efter tycke och smak (jag tog ungefär 2 dl crème fraiche och 1 1/2-2 msk majonnäs!). Smaka av med salt och peppar.
Dela sötpotatisen på längden, ringla olivolja över snittytan och krydda med chiliflakes, salt och paprikapulver.
25 min i ugnen och sen är det klart!