Carros kök

Saker som skulle göra livet lättare när bebis kommer

— inlägget innehåller länkar till produkter jag på egen hand inhandlat, vunnit, eller drömmer om. Bortsett från åkpåse och handvärmare (länk under bild) i bildtexten om vår nya vagn, som är ett produktutskick. —

Med tredje barnet påväg inser jag hur mycket mitt ”behov” förändrats med åren. Från Oliver (vår första), då det var det mest basala behovet, såsom vagn med tillbehör- babygym- skötbädd- spjälsäng- kläder. Via Lo: utöka till smartare babyskydd med adaptrar för bilvagnen- nytt babygym bättre anpassat för att storebror skulle kunna vara med- uppdatera matstolen- nyare bärsele osv osv.

Nu när liten kommer har jag uppdaterat utbudet ytterligare här hemma. Den förra bärselen ska säljas, för vi gick och vann en helt fantastisk Ergobaby Omni 360 i en Instagram-tävling för några veckor sedan.

Jag har även inhandlat en bärsjal (en Aldoria), mest för att jag med den förra bärselen kände att Lo hamnade för långt ner, och med tanke på att hon hade sin stora skriktimme mitt i middagstilllagningen (och jag var tvungen att ha henne nära, nära samtidigt som jag lagade maten) har jag nu en förhoppning att sjalen ska vara en bättre lösning under den första tiden!

När Lo var liten drömde jag om en ny vagn, men insåg att det var en onödig lyx. Vi hade sparat de två vagnarna vi haft till Oliver och det kändes helt ärligt som en onödig utgift. Men med den här lilla tjejen uppstod en annan vinkel. Lo åker fortfarande vagn, trivs med det, sover gärna i vagnen och behovet av en syskonvagn uppstod. Efter att, under lååång tid både funderat, jämfört, diskuterat, klämt och känt kom vi fram till att vi behövde en vagn som stod pall för rejäla hundpromenader, i alla underlag och väderlekar. För resor finns alltid möjlighet att bära i ovan nämnda selar och bärsjalar! Valet för syskonvagn föll på en Emmaljunga double Viking, som vi fyndade i form av ”sista butiksex”. Den är en aning bredare än double Viking 735, vilket egentligen inte gör oss något eftersom den mest kommer att användas på hemmaplan. Det är dessutom så att det var ett specifikt önskemål från T att vi skulle ha syskonvagn ”på bredden” den första tiden, så får vi se hur behovet ser ut till våren (liggdel eller inte, dubbla sittdelar eller kanske enkelvagn med ståbräda osv). I så fall säljer vi och köper annat då!

Här har jag höstpreppat vagnen med handvärmare och åkpåse från Vinter and Blooms föregående kollektion. Det slog mig just att jag behöver skaffa såväl ett extra regnskydd som ytterligare en åkpåse framöver. Som ni märker, det tar aldrig slut! ?

Kvar på listan, som jag tänkt köpa begagnat, men inte blivit färdig att ta tag i, är en bedside crib. Vi hade förvisso kunnat skaffa en ny säng åt Lo, men hon känns så trygg kvar i den spjälsängen hon sover i nu, så jag vill inte rycka upp henne ur den tryggheten nu när livet här hemma ändå kommer med en så stor förändring (läs:bebis!). Därför tänker jag att en bedside crib för bebis, så att det blir så smidigt som möjligt för mamman också, är rätt väg att gå.

Sedan finns det såklart gott om drömprodukter!! Sådana som faktiskt underlättar livet mer än man tror.

Om jag fick upprätta en önskelista över sådana produkter, så lyder den som följer:

  • Doona Babyskydd, vi hade förmånen att få testa detta babyskydd under en kort period när Lo var liten. Helt ärligt känner jag att behovet av den nu är större än förra gången. Helt enkelt av den anledningen att Lo och min rutin för lämning på förskolan är att jag bär henne från bilen in till avdelningen. På det sättet får hon gos-tid med mig på vägen, så när det väl är dags att lämna är hon helt lugn och trygg (och har fått sitt behov av tid i famnen tillfredsställt). Hade vi haft en Doona så hade jag inte behövt bära både 2-åring OCH bebis i babyskydd. Nu vet jag inte riktigt hur vi ska lösa det på smidigast sätt…!
  • Skötväska i ryggsäcksutförande. Skulle ni fråga min man skulle han garanterat säga ”tack men nej tack! Vi har så det räcker!”? Men en skötväska likt t ex denna fina Greenwich från Skiphop,

tror jag faktiskt hade används oftare än de andra jag har här hemma!

  • Bygelleksak för vagn och babyskydd. Vi har bara haft hängande leksak på sidorna av vagn/babyskydd, och våra barn har inte varit superintresserade av dem. Därför funderar jag på om en bygelleksak kan bli något för nästa bebis?
  • Stickad filt med extra fleece. Jodå, vi har gott om filtar. Men har ni sett nyheterna som Vinter and Bloom har på ingång? Jag fick klämma och känna på Barnvagnsgalens ”Cuddly”, och den är så himla gosig och ”Villhöver-stämplad” för min del! Jag såg dessutom på Instagram, häromdagen, att de släpper nya färger snart (den gammelrosa! Ååååh!!).
  • Sänghimmel till tjejernas sängar. Detta är dock inte förankrat hos T (!). ? Men drömmen vore varsin sådan här: https://lekmer.se/mood-sanghimmel-light-grey/p/37902
  • När vi ändå är inne på inredning så är jag på jakt efter snygga ”tygkorgar” att ha i barnens rum, tv-rummet och lekrummet, för att snabbt lätt och ledigt kunna städa ihop alla leksaker som (av någon outgrundlig anledning) ligger strödda över husets samtliga golvytor varje kväll!! Tips någon?!
  • Tavlor och dekorationer från Mrs Mighetto. Ända sedan jag önskade ”Mr Bill” till Lo, i 1-årspresent, har jag velat skaffa fler (i både små och stora format).

Jag kan säkert komma på tusen saker till. Men jag nöjer mig med att sätta punkt här. ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.