Carros kök

Ledig helg och sammandragningar

Ibland har man flax. Som när en ledig helg sammanfaller med risigt mående t ex!

Söndag kväll, och kroppen känns som att jag ändå gått de där vaktparaderna som kollegorna skött i helgen. Eller nej, den känns värre faktiskt! Jag känner mig mörbultad inifrån och ut, utifrån och in. Lillfisan är sjukt aktiv nu, och inte har hon mycket plats heller. Hon ligger och trycker och stretar, förmodligen med en stor förhoppning om att skapa mer plats..!

Min kropp däremot, säger blankt nej. När bebis vill skapa mer utrymme drar livmodern ihop sig i sammandragningar som tom kräver djupandning för att vara hanterbara.

Tur att nästa vecka bjuder på såväl föräldraledighet, som barnvakt och helg på tumanhand med mannen min..

Tomas har ju hunnit fylla 40 under sommarsemestern. Det är ganska svårt att köpa present till någon som ju faktiskt redan har det mesta.

Så min slutsats blev att han inte får någon pryl eller sak. Inte ens en bestämd resa eller upplevelse. Utan flera!

Är det något vi varit ganska dåliga på, de senaste åren, så är det att ha vuxentid, bara han och jag. Vi är väldigt bra på att njuta i vardagen, spendera tid tillsammans med barnen och Bobo, men sällan på tumanhand.

Så min gåva till Tomas är att vi, under året vi har framför oss, ska dejta igen! I stort och smått. Vardagskväll, weekend, snabbdejt, lunchdejt you name it! Jag hade väl inte räknat med att vi skulle behöva göra det med en bebis i släptåg längre fram, men det blir vad det blir.

Huvudsaken är att han och jag, tillsammans, får kvalitetstid, får möjlighet att rå om varandra och vårda vårt gemensamma ”vi”.

Vi börjar som sagt nu till helgen. Mina föräldrar kommer upp och barnvaktar. Vistelsen är än så länge hemlig för T, men vi kommer att husera i stan.

En heldag, kväll, och natt på tumanhand. Kanske bio? Definitivt en god middag, utan barnanpassad meny..! Här ska det njutas!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.