Under min studietid i Malmö var detta en utav mina standardrätter. Bor man ett kvarter från Özens Allfrukt är det aldrig några problem att köpa avokado för en rimlig peng. 😉
Nu var det bra många år sedan jag åt det, men i torsdags hade jag ingen lunch redo, men alla ingredienser till denna hemma! Bara att köra!
Jag skar ner på mängden bröd, mest för att kroppen mår bättre.
Mat-Tinas BLT-mackor
2 skivor bröd av lämplig sort (helst föredrar jag ett gott surdegsbröd)
Olivolja att steka i
1/2 dl créme fraiche
riven parmesanost
1 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar
1 avokado
1/2- 1 hel finhackad rödlök
8 cocktailtomater
1 pkt bacon
Knaperstek baconet. Blanda créme fraiche med parmesan och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Skiva avokado, hacka rödlök, dela tomaterna.
Stek brödet i lite olivolja (har du bråttom går det utmärkt med brödrosten! Låt brödet svalna bara, innan du monterar mackan.)
Montera: parmesansåsen på brödet, avokadoskivor och därefter hackad rödlök och tomater. Bacon på toppen. Njut!!
(Jag gjorde en macka, med samma mängd grönsaker som till 2 mackor, men ett halvt pkt bacon.)