Igår bakade vi ut en julklapp. Ja, ni läste rätt! Vi fick en stor glasburk med ”färdigmix” för cookies, av T:s systersöner. Den äldsta sålde sådana som en del i sitt projektarbete. De torra ingredienserna var blandade, bara att tillsätta 2 ägg och 200 g smält smör. Plättlätt!
Så mitt i vabbandet blev det ”lättbakat”. Kakorna var så goda att jag fick smsa och fråga om receptet! 🙂 Här kommer det!
Amerikanska cookies med dajm
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
4 dl farinsocker
6 dl havregryn
2 msk vaniljsocker
100 g mörk choklad
100 g dajm
2 ägg
200 smält smör
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna. Hacka chokladen till önskad storlek. Blanda i ägg och smör. Klicka upp önskad storlek på bakplåt. Grädda i 10-13 minuter.
Härligt sega!