Carros kök

Helgtugg

Helgen gick i ett nafs (och nu är det redan torsdag!). Jag har haft fullt upp hela veckan, med 2 krassliga barn och en magsjuk hund.

Får inte riktigt gjort det jag skulle behöva, nämligen städa ur vår gamla inbyggnadsugn så att vi kan sälja den och micron (som i varjefall är rengjord). Vi fyndade nämligen helt oanvända, nästan nya diton, för en tusenlapp, i helgen! Lyckan över att äntligen ha en ugn där man inte behöver passa på värmen är obeskrivlig!

Så idag passade jag på att testa ett recept ur boken ”Smarta Snacks” av Eleonora von Essen. Salta mandlar, försvinnande goda!

Salta mandlar

200 g mandlar

2 dl vatten

3 msk salt

Värm ugnen till 200 grader. Koka upp vattnet tillsammans med salt. (Här passade jag på att skålla mandeln eftersom jag föredrar det!)

Ta av kastrullen från värmen och lägg i mandlarna. Låt dem ligga och dra i 15 minuter.

Sprid ut dem luftigt på en plåt med bakplåtspapper, rosta i 8-10 minuter eller tills nötterna får lite färg och doftar gott. Vänd efter halva tiden. Ta ut och låt svalna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.