Carros kök

Drink med smak av sommar och semester

För något år sedan fick jag med mig flädersaft hem från min mamma. Jag brukar göra egen, mer traditionell, men denna var annorlunda. Med både grapefrukt, lime och citron. Lite beska. Den föll inte Oliver i smaken, så en dag fick jag för mig att fylla på flaskan med gin. När andan föll på för en semesterdrink planerade jag min flädergin med fruktsoda. Oj vad gott det blev!! 

Så mitt tips är: skynda er ut och plocka den sista blommande flädern! Gör den här saftbasen och häll sedan på gin. Dricks i ett glas med mycket is, innandömet från en halv passionsfrukt och fruktsoda. En riktig smak av sommar!!


Flädersaft (strax över en liter)

20 stora blomklasar fläderblommor

1 liter vatten

1 kg socker

1 grapefrukt (röd)

1 citron

1 lime

2,5 tsk citronsyra

Skaka blommorna lite för att ruska ur eventuella kusar. Koka upp socker och vatten. Lägg därefter i blommorna i en stor värmetålig bunke/kastrull.

Skrubba citrusfrukterna och skär dem i centimetertjocka skivor, lägg även dem i bunken. Mät upp 2,5 tsk citronsyra och ha ner det i bunken.

Häll över den heta sockerlagen över alla ingredienser. Låt allt svalna något, lägg sedan på locket eller plasta in bunken och låt stå i kylen 3-5 dagar 8. Sila av vätskan och häll upp på några trevliga flaskor.

(Några direkta mått på mängd gin har jag inte. Lite efter tycke och smak!)


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.