Vi försöker äta vegetariskt 2 gånger i veckan. Idag föll valet på Halloumibiffar! För att middagen inte skulle ta för lång tid (hungriga män och deras söner ni vet..!) att göra, fick det bli potatissallad och en snabbskuren grönsallad till. Enkelt men gott!
Här får ni receptet på biffarna!
Halloumibiffar (räcker till 3 vuxna)
2 halloumiostar
1/2 zucchini
2 morötter
3-4 ägg
ströbröd eller panko
2 salladslök
svartpeppar och chili explosion
Smör eller olja att steka i
Riv zucchini och morötter på den grova sidan ev ett rivjärn. Lägg i en skål, krama ur vätskan. Riv halloumin lika grovt. Finhacka salladslöken. Blanda ost, grönsaker och ägg. Tillsätt ströbröd så att smeten inte blir för kletig. Krydda med mycket svartpeppar och chiliblandningen. (Salt tycker jag inte behövs eftersom halloumi i sig är så salt!)
Klicka i smör i en varm stekpanna, stek biffarna tills de blir ordentligt bruna. Servera direkt!