Hej!
Jag har så mycket att skriva, får ta igen det i helgen. 🙂 Men nu vill jag bara tipsa dig om en snabb och enkel tårta som du definitivt kommer att plocka sommar-poäng på hos gästerna imorgon! Den här har jag gjort både till min mammas 50-årsfest, för några år sedan, och till en sommarfest på jobbet. Den är oerhört poppis!
Fläder- och Citroncheesecake
150 g smör
200 g digestive
100 g kokosflingor
FYLLNING:
3 gelatinblad
1 vaniljstång
500 g philadelphia
2 dl créme fraiche
1 1/2 dl strösocker
finrivet skal av 1 citron
saften från 1/2 citron
1/2 dl koncentrerad flädersaft
Smält smöret, mixa kex och kokos till fina smulor. Rör ihop med smöret och tryck ut i botten av en rund form med löstagbar kant.
Lägg gelatinbladen i blöt, i kallt vatten, i 5 minuter. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröerna.
Vispa ihop färskosten, créme fraichen, socker och vaniljfrön i en bunke. Tillsätt skal och saft från citronen.
Smält gelatinbladen med flädersaften i en kastrull. Vispa ner i en tunn stråle i färskostsmeten.
Häll smeten i formen och bred ut den väl. Ställ kallt i minst 5 timmar.
Bättre bild än såhär är ju dessvärre omöjligt att få till! 😉