Carros kök

Midsommartårta, Fläder- och citroncheesecake

Hej!

Jag har så mycket att skriva, får ta igen det i helgen. 🙂 Men nu vill jag bara tipsa dig om en snabb och enkel tårta som du definitivt kommer att plocka sommar-poäng på hos gästerna imorgon! Den här har jag gjort både till min mammas 50-årsfest, för några år sedan, och till en sommarfest på jobbet. Den är oerhört poppis!

Fläder- och Citroncheesecake

150 g smör

200 g digestive

100 g kokosflingor

FYLLNING:

3 gelatinblad

1 vaniljstång

500 g philadelphia

2 dl créme fraiche

1 1/2 dl strösocker

finrivet skal av 1 citron

saften från 1/2 citron

1/2 dl koncentrerad flädersaft

Smält smöret, mixa kex och kokos till fina smulor. Rör ihop med smöret och tryck ut i botten av en rund form med löstagbar kant.

Lägg gelatinbladen i blöt, i kallt vatten, i 5 minuter. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröerna.

Vispa ihop färskosten, créme fraichen, socker och vaniljfrön i en bunke. Tillsätt skal och saft från citronen.

Smält gelatinbladen med flädersaften i en kastrull. Vispa ner i en tunn stråle i färskostsmeten.

Häll smeten i formen och bred ut den väl. Ställ kallt i minst 5 timmar.


Bättre bild än såhär är ju dessvärre omöjligt att få till! 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.