Carros kök

Nationaldagen som skulle varit annorlunda

Det började redan på måndagkvällen. Något var väldigt fel med Lo. Hon skrek, grät och kved om vartannat. Jag trodde att det var magen, eftersom hon pruttade lite och det märktes att det gjorde ont. Magmassage, vankande av och an, sjöng, lugnade. Inget hjälpte.

Hon kändes lite varm, men jag tänkte inte mer på det. Hela natten höll det i. Hon sov på sin höjd 20 minuter i stöten. Sen gallskrik och tårar igen. Hade henne i min famn hela natten, masserade och smekte magen. Försökte få henne att slappna av.

När klockan slog 6.30 klev jag i badkaret med henne. Med det varma vattnet strilande över magen kunde hon äntligen slappna av lite mer. Äntligen lättade spänningarna i hennes lilla mage!

Hon åt i badet. Slumrade till. Jag virade in henne i en badcape, och hon sov vidare på skötbordet.

När hon vaknade igen var hon fortfarande varm. Jag tog tempen, 39,5! Fortfarande otroligt ledsen. Ringde 1177, mest pga hennes sjukdomshistoria de senaste veckorna, och gav henne alvedon.

Öroninflammation, därefter har hennes smultronmärke spruckit lite (det sitter på ett högst privat ställe, och helt omöjligt att sköta om). Vi var ju på Vårdcentralen förra veckan för att få råd och kolla upp det.

1177 ville ha in henne till barnakuten. Misstänkt urinvägsinfektion eftersom det gjorde ont när hon levererade i blöjan (och hon haft ont vid kissning i typ 2 veckor pga såret). Vi som skulle åkt till slottet och lyssnat på när morbror spelade med Marinens Musikkår

Jag tog Lo till Danderyd, och T tog med O till Görväln för nationaldagsfirande.

Besöket på Danderyd gav både ris och ros. Först blev jag ifrågasatt för att vi sökt (”barn KAN ju faktisk ha feber utan att det är något!”). Men de tog emot oss ändå. Läkaren undersökte hals och öron. Tittade på smultronmärket. Bestämde sig för att vi skulle försöka ta ett urinprov och en snabbsänka.

Många säger att det är väldigt svårt att ta urinprov på bebisar. Framförallt flickor. Jag hade flax! Efter 5 minuter hade lo kissat i koppen (och mamman slapp att få det i knäet!). Sticket i fingret gick fint, tårar såklart men det gick över när hon fick mat.

Urinprovet visade sig negativt, men snabbsänkan låg på 27, helt klart för högt! Misstänkt infektion i kroppen pga såret vid märket. 10 dagars penicillin.

Det kändes så motigt, att min enda lediga nationaldag inte blev den mysiga dagen vi tänkt med familjen. Jag var otroligt trött och var redo att bara rulla ner för alla fönster och krypa till sängs.

Vilken tur att sådana dagar bara kan bli bättre!

Vi var inbjudna till grannarna på grillfest. Kollegor till Tomas var där. Min bror kom från stan. Lo sov, efter en dos Ipren. Mamman kunde, lite trött i ögat, njuta av solen, lite bubbel och god mat.

Med facit i hand är jag glad att jag aldrig kröp in i mitt skal. Vi vände ett riktigt skitdygn till något positivt! En mysig dag med brorsan och goda vänner gör så mycket för själen. <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.