Carros kök

Måndag fast lördag

Hej där,

här har vi helgfeeling. T tar ut flextid idag, så den här familjen får ytterligare en långhelg tillsammans. Behöver jag ens säga att det är underbart?

Vi planerar lite projekt framöver. Vi bor ju ganska pyttigt i vår lilla skolåda på 83 kvadrat. Dåligt med förvaring genererar en ständigt full klädkammare, cyklar i hallen och ett överfullt kallförråd. De senaste åren har levts med näsorna strax ovanför vattenytan, inga stora projekt har kunnat genomföras pga Ts studier. Graviditet på det, och nytt jobb. Men nu är vi äntligen sugna på att fixa lite hemma!

Vi går såklart i flyttankar. De 83 kvadraten är för små i längden. Men huspriserna skenar just nu. O har fått skolplats på den skolan vi verkligen önskat, så vi känner att vi nog hänger kvar här ett år eller så ändå. Sen får vi se var vi tar vägen.

En spontan känsla som spridit sig här är att det inte är särskilt värt att blåsa ur och bygga om köket. Den dagen vi säljer är ju risken överhängande att nästa ägare blåser hela huset för totalrenovering. Så det känns som att kasta pengar i sjön. Däremot kommer vi nog att lägga en slant på nya bänkskivor, och att kakla den lilla väggen där spishällen huserar. Bara det kommer att kännas som ett lyft!

Hallen ska vi ordna lite också. Vi behöver mer förvaring, men samtidigt mer yta. Skorna blir inte direkt färre, och byrån där mössor och vantar huserar är överfull. Spackla och sätta någon ljus, avtorkbar tapet är tanken.. Aja assisterar du? 😉

Men nu kommer vi till vad vi verkligen känner är värt att lägga pengar på. Fasad-byte på förrådet, nytt plank mot grannen (som delar av vår tomt på baksidan), altantak (vi har en tältpaviljong i trä just nu) och göra om framsidan med ny trapp och entrétak. Billigt? Nej, men det är pengar som vi känner att vi förmodligen kommer att få igen den dagen vi säljer huset.

Hur vi ska hinna med bygget vettitusan. Jag är lite av den principen att jag inte vill göra sånt här på semestern. Det är ju då man vill njuta av det! Vi får väl se, så långt har vi inte kommit i planeringen. 😉 Det är ju inte superlätt med bebis, om du förstår vad jag menar.

Det ultimata vore om vi kunde beställa hem det som behövs, boka in en helg med några händiga vänner och bara köra. Håll tummarna för att vi kan rådda ihop det!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.