Det här receptet har jag hittat hos Allt om mat. Det kräver inte så mycket jobb, bara att hacka och röra ihop ingredienserna.
Muffins med rabarber och vit choklad
(12 muffins)
150 g rabarber
2 1/2 msk + 1 dl strösocker
100 g rumsvarmt smör
1/2 msk vanilljsocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl, (150 g)
2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
(1 tsk mortlade kardemummakärnor)
Sätt ugnen på 175°. Skölj och finhacka rabarbern. Blanda den med 2 1/2 msk strösocker.
Rör smör, vaniljsocker och 1 dl strösocker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ner genom en sil i äggsmeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt till smeten. Tillsätt hälften av rabarbern.
Fördela smeten i muffinsformar. Toppa
med resterande rabarber. Grädda ca 25 min.
Kontrollera med en sticka att muffinsen är ”torra” inuti.