Carros kök

Något gott att fira med: Banan-chokladkaka

Överst i min frys finns två mindre fack. Dessa två är fyllda med allsköns hemmagjord sorbet, frusna bär, plommon, päron och… bananer!

Jag har så svårt för att äta bruna bananer. De liksom växer i munnen! Vedervärdigt! Jag är en sådan som helst äter bananerna gul/gröna, precis när de mognat (typ!).

Så fort våra bananer blir bruna lägger jag dem i frysen, främst därför att T alltid skäller på mig för att jag handlat dem och inte ätit upp dem. 😉 

”Frysa bananer?” Tänker ni säkert. Jodå! Det fungerar alldeles utmärkt! Tina dem, så att de blir precis mjuka, i micron når ni ska ha dem (de får inte bli varma!). Sen är det bara att använda! Främst nyttjar jag dem när jag gör bananplättar eller smoothies. Men idag blev jag sugen på att baka, för att ha något att fira bloggen med!

Receptet hittade jag på ICAs hemsida.

Banan-chokladkaka

75 g smör

2 1/2 dl socker

2 msk mjölk

1/4 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 mogna bananer

100 g mjölkchoklad med hasselnötter

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.