Carros kök

Det har gapat tyst under påsk..

Japp! Så är det. Jag tog påsklov. Så det förslår..

Förra veckan bestod av såväl packpanik, totalt nersketet babyskydd, x antal timmar i bil, allsvensk ledning som familjehäng och välbehövlig vila.

Ledigheten bestod mest av bloggpaus. På instagram var jag lika flitig som alltid! 😉

På tisdagen brände vi ner till Skåne på ynka  ett stopp! Ja, ni läste rätt! Vi hade planerat in våra standardstopp (Herrbeta och Lovsjö), men när vi nådde Herrbeta sov hela baksätet! Så vi gasade vidare. Ett rejält stopp för blöjbyte, amning, hundrastning och längre bensträckning i Lovsjö istället (samt blöjbyte medels tankning i strax efter Markaryd). Eftersom Malmö FF spelade hemmamatch fick det bli livestream i bilen, via CMore-appen. Både T och jag är inbitna fotbollssupportrar (jag MFF OCH T Djurgården).

Väl i Skåne höll vi oss till Hörby med omnejd. Syrran kikade förbi med en kompis på onsdagen, sov över till torsdagen och åkte sen hem till Eksjö igen för att jobba under påsken. Vi ses inte så ofta, så det var härligt att äntligen få lite ”riktig” tid tillsammans.

Påskmiddag no 1 var ett faktum! Mamma hade gjort silltårta, laxpudding och rulltårtsstubbar med chokladfyllning (grädde och inlagd persika på toppen ni vet!). Grymt gott alltihop!!


(Regn och rusk i Skåne, men vad gör väl det när man har kläder efter väder?)

På torsdagen var jag ett riktigt sömnbrist-mongo. Lo kör tandsprickning/utvecklingsfas 5 samtidigt så jag var uppe och matade 2 ggr per natt (det gör jag fortfarande by the way.. överväger att introducera gröt på kvällarna nu, känner att jag snart inte håller ihop längre..!). 

Mitt uppe i mitt sömngångar-mode lyckades jag såklart totalkrascha glaset på min iPhone. Den deppen! Då hade T och pappa tagit ut samtliga tre hulliganer så att jag skulle få lite lugn och ro, lite egentid med min mamma och D U S C H A . Bröt ihop och gick i duschen. T var dock supersnabb med att hitta ett ställe i byn som kunde byta glaset på 30 minuter, samma dag! Det blev min påskpresent från honom. Thanks babe! <3 

Vi hade bokat bowling på Classic Bowl på eftermiddagen, och jag hann precis få nytt glas på luren innan det var dags att värma upp handlederna! 😉


Efter en timmes bowling tog vi oss hemåt igen för att förbereda påskmiddag no 2.

Jag hade förberett en tjälknöl hemma någon dag innan vi åkte söderut. Det är ju trots allt lättare att forsla en färdiglagad köttbit än en frusen dito! 😉

Den blev del i huvudrätten. Till den hade vi rotfrukter, kantarellsås och en jättegod kall basilika-och persiljesås som mamma gjort. Ska be om recept på den, den kommer att passa så bra till allt grillat i sommar!

Förrätten var laxtårta och efterrätten stod jag för. Det blev vispad after eight-pannacotta, spritsat som ett fågelbo, med chokladägg i och två bitar brownie med chokladfudge bredvid. 


På fredagen tog vi det ganska lugnt. En liten pyttesväng på konstrundan (Mellersta Skåne) och en vända på konstutställningen på Folkets Hus i byn. 

Några favoriter därifrån kommer här i bild:


En sådan här skallra fick vi med oss hem åt Lo. Det är nämligen en god vän till min familj som svarvar dem! Hans fru bränner sedan in namn och datum för när barnet är fött! Jag har en,  brorsan har en och Oliver har en. Klart lilltösen också ska ha! 😉

Vi hade fika med oss, och tog en kort tur till Fulltofta Naturcentrum.


Påskafton åkte vi hemåt, via Strängnäs och firande av svärmors födelsedag.

Som vanligt går allt i ett. Man önskar sig alltid mer tid, för att slippa stressa/hinna med allt man vill. Samtidigt känner man behovet av att komma hem, för att hinna landa och fixa med allt innan helgen är över..

Denna gången hann vi tyvärr inte hälsa på min farmor och farfar. Pratade med farfar i telefon igår (farmor fyller 80 på måndag!), och jag lovade då att komma förbi när jag, barnen och Bobo åker ner i mitten av maj. <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.