Carros kök

Stor pojke och sockersug

Plötsligt bara händer det! Från att ha varit helt ointresserad av att lära sig skriva, träna bokstäver, lära sig läsa till att göra ALLT på en gång.

Många är de vänner vars jämnåriga barn redan lärt sig skriva och/eller läsa. Oliver däremot tycker mest att jag varit jobbig när jag frågat. Så jag har låtit honom vara. Varför hetsa/tvinga fram något innan intresset vaknat? Förr eller senare kommer det ju ändå. Jag har inte varit speciellt orolig.

På förskolan använder de appen ”Bokstavslandet”. Så vi laddade ner den. Man han hade redan ”knäckt koden” för spelet i sig. Utan att egentligen lära sig speciellt mycket om bokstäver. Trist! Så för några veckor sedan tog jag hem en annan app, ”Swedish”. 

Två nivåer. Bild på ordet, ordets bokstäver huller om buller, tryck på bokstäverna och de låter, dra och släpp, bilda ordet. Han har INTE knäckt koden för spelet i sig, utan måste kämpa lite med att se/höra/tänka. Plötsligt blev han jätteintresserad! Vill spela med sällskap, få hjälp. Lära sig!

I måndags kom han hem från förskolan. ”Mina kompisar har fått läxa. Men jag ville inte, så jag slapp!”. Läxan var att skriva sina föräldrars namn. Träna bokstäver. Och min lillprins, som sällan ger sig på saker han inte behärskar (grejer ska funka direkt, annars gör han det inte, t ex sjunger han inte barnvisor om han inte sätter både melodi och text rätt). 

”Jag hjälper dig! Vi testar!” sa jag, och plockade fram de plastmallar med bokstäver han fått av mormor och morfar i paketkalendern..


Han skrev mitt namn (längst) med mallen. Sen skrev han pappas, Los, Bobos och sitt eget utan mall! Förvisso fick bokstäverna hamna där de fick plats på pappret. Men han skrev!!

Igår ville han skriva vattenrutschkana (herregud, kunde han inte valt ett kortare och enklare ord?). Det tog lite tid. Men nog fixade han det! 


Idag följer ”läxorna” med till förskolan. 🙂

Jag behöver kämpa mot mitt sockersug idag. Jag vet ju att det beror på sömnbrist (amning 1-3 gånger per natt, med sänggående 23 och upp igen senast 6.30… tack Lo..). 

Det resulterade i att jag, i måndags, gick loss och bakade brownies (inget är väl bättre än kaksmet och provsmakning när man har sockersug?!). 

Igår bakade jag nya cookies. Chokladsmak på smeten, vit choklad och jordnötter i. Herregud-goda! (Grundreceptet hittar ni här.)


Igårkväll mådde jag illa. Förmodligen pga allt socker och utmattning. Idag måste jag stå emot. Motstå suget som är resultatet av den enorma mängden jag smällt i mig de senaste dagarna.

Så igårkväll gjorde jag en tonfiskröra. Lchf. Att ha som ”nödproviant” när den där hungern som inte är någon egentlig hunger slår till. En klick tonfiskröra på finncrisp istället för en cookie eller brownie.


Superenkel, bara att röra ihop! 

(Med den här röran gör min mamma tonfisktårta? Större mängd röra såklart, och hönökakor. Rekommenderas om du behöver snabb utflyktsmat till flera personer. Dessutom ganska billigt att göra!)

Tonfiskröra

1 burk tonfisk

ca 7 cm av en purjolök (finhackad)

1,5 msk majonäs

2 dl créme fraiche

2 kokta, hackade ägg

Salt och peppar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.