Carros kök

Choklad- och valnötsbrownie med chokladtryffel

Jag gjorde ett provbak idag. Inför påskmiddagarna efterrätt, tema ”choklad”. En brownie med chokladtryffel uppe på. Behöver inte baka om den, den blev försvinnande god! 

Valnötsbrownie med chokladtryffel

200 g smör

200 g mörk choklad

1 1/2 dl valnötter

4 ägg

4 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1,5 dl vispgrädde

150 g mörk choklad (55%)

Några nypor flingsalt

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en form, 20×30 cm. Smält smöret i en kastrull, bryt i chokladen i bitar och låt det smälta med fettet, rör om.

Hacka valnötterna. Vispa ägg, socker, salt och vaniljsocker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver för sig.

Rör ner chokladblandningen, valnötterna och mjölblandningen i äggsmeten. Häll upp i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Under tiden kakan gräddas, koka upp grädden. Bryt chokladen i en skål, när grädden kokat upp häller du den över chokladen och rör runt till allt blandats väl. Här tillsatte jag havssalt efter smak. Låt stå i rumstemperatur.

Ta ut kakan i ugnen och låt svalna innan du tar upp den ur formen. Lägg den med ovansidan neråt, bred ut chokladtryffeln. Ställ svalt tills tryffeln stelnat en aning. Skär i bitar och njut!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.