Högsbosoppa, en riktig klassiker här hemma. Första gången jag gjorde den var till Olivers dop. Ska ni döpa ert/era barn vintertid är det något jag verkligen rekommenderar! Soppa är lätt att förbereda, frysa in, laga till många, billigt och perfekt för årstiden!
Högsbosoppa 4 portioner
160 g finstrimlad morötter
160 g morotspuré
35 g finstrimlad purjolök
5,6 dl buljong
0,4 dl standardmjölk
0,4 dl kaffegrädde
15 g vetemjöl (för redning)
Salt, peppar, körvel/oregano
Smör eller olja att steka i
Fräs purjolök och morötter i fettet. Häll på puré och buljong. Låt koka upp. Red med mjölk/grädde/mjöl-blandning. Krydda och mixa slät!
Svårare än så är det inte! Jag gör alltid MINST dubbel sats.
Servera gärna med lite knaperstekt bacon, eller vegetariskt med antingen stekt halloumi eller lite mozzarella. Chili Explosion på toppen för den som vill ha hetta.
Till soppan serveras ikväll surdegsfrallor från Pain de Martins sida. Superenkla om du har en bra surdegsgrund!
Receptet hittar ni här: