Carros kök

Vad händer med tiden?

Den springer verkligen. Den där tingesten som heter tid. Galet fort, och ett antal ”maror” i veckan. Minst.

Helgen gick i en flygande fläng. I fredags fixade vi pass inför kommande familjesemester, mitt, Olivers och Tomas pass går ut i sommar och Lo har ju inget så det var bara att boka en tid i Strängnäs. På eftermiddagen var vi på minnesstund för Kjell, vår bestman Tottes (tillika gudförälder till Lo, tillsammans med frugan Tusse) pappa. Han gick ju bort samma helg som vi gifte oss/döpte Lo..

Jag spelade vid minnesstunden. Kändes skönt att kunna bidra med det jag helst gör, spelar. Det var högst familjärt, och därför valde jag att avdramatisera den annars så begravningsklingande Sarabande ur J.S Bachs Partita för soloflöjt med såväl Koppången och Kraftverk ur ”Så som i himlen”. För att få in lite ljus i en ledsam stund..

Smörgåstårta och fika. Gamla minnen delades, barnen lekte och stämningen var ganska uppsluppen. Precis så som familjen önskade.

Vi hängde kvar i Strängnäs till lördagen, då vi passade på att fira svärfar som fyller 70 nästa helg. Han är på resande fot på födelsedagen, så vi firade i förväg. 

Vår egen semesterresa bokades. Vi drar till Alcudia i maj. Så himla skönt det ska bli!!

Efter ett antal samtal med Aja under både fredag och lördag bestämde vi att söndagen skulle spenderas på Ekerö med henne och barnen. Inget går upp mot nära vänners sällskap! Efter att ha bytt däck på sport-Polon högg vi med lilla camping-grillen, handlade korv och tunnbröd (korvbröden var slut!! Men ärligt, de är ju ändå inte särskilt goda? För mycket bröd till korven liksom!) och körde till ön.

Massa bus, lek, solsken, kramar och batteriladdning. I dess bästa form!



Jag och barnen ”förlängde” helgen ytterligare, med en ny tur till Ekerö på måndagen. Lika snabba väderkast som förra gången vi var dit (då 2 dagars mellanrum). Från solsken till snö!


Vi hängde inomhus större delen av dagen. Barnen var ute och lekte på eftermiddagen när det blivit uppehåll. Studsmattan hägrade. Jag och Aja tog det mest lugnt. Pratade en massa, lagade mat och mös i soffan med Lo som sällis.


Nu kämpar jag på i husmisären… all tvätt är tvättad, men varför har den inte egna ben att gå med? Tycker gott den kan traska för egen maskin, till rätt låda, så att jag slipper! 😉

Ska ta ett ryck och städa här idag. Imorgon vankas det 5-månaderskontroll, vaccinering och på eftermiddagen får kidsen följa med på årsmöte med facket. Sen är det ju fredag igen! Vart tar tiden vägen?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.