Carros kök

Amerikanska Cookies

Har ni ätit ”the real thing” någon gång? Riktiga amerikansk cookies?

När jag var på kort utlandstjänst åt vi en kväll middag i en amerikansk matsal på en av baserna vi besökte. All american food, rakt igenom (tom läskeblasket.. Urk om ni frågar mig!!). Det fanns även energipåfyllnad i form av amerikanska kakor. Cookies i alla möjliga smaker och former, fyllda med allehanda choklad, nötter, godis you name it! Min favorit blev snabbt en med vit choklad och makadamianötter. Himmel!!

Så idag blev jag påmind, i återblicken på Facebook, att jag för ungefär 4 år sedan, bakade chocolate chip cookies. Var bara tvungen att leta fram receptet och göra om det!

Jag gräddade 9 stycken, resten styckfryste jag för oväntat fikabesök! Bara att ta fram, tina lite i rumstemperatur och sedan grädda dem. För inget slår ju nygräddade, hembakta cookies! 


Chocolate chip cookies

300g smör

2 1/4 dl socker

2 1/2 dl brun farin

2 ägg 

3 tsk vaniljsocker

7 1/2 dl vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk bikarbonat

4 msk kakao

200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir blivit en enda stor boll, ganska seg och kolaaktig, då blandar du i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite på plåtar klädda med bakplåtspapper.

Grädda i 175 grader ca 10 minuter.

Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna svalna på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen är de fortfarande ganska mjuka och trillar lätt isär.

(Vill du ha smeten ljus så är det bara att utesluta kakaon!)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.