Carros kök

Hur bäddar ni?


Det här med att bädda så att det är sådär mysigt, ombonat och barnet känner sig tryggt.. hur gör ni?

Vagga? Spjälsäng? I babynest i föräldrarnas säng? Ja, det finns ju hur många alternativ som helst!

För vår del är det en spjälsäng modell äldre som gäller. En säng som både barnens faster och pappa legat i som småttingar. Även kusinerna har haft den när de var små, och Oliver.

Nu är det alltså Lo som sover i den. Den får precis plats bredvid vår 180-säng i vårt sovrum. Jag har hennes huvudkudde nedanför min egen kudde, så det är lätt att sticka ner en hand och lugna om det skulle knorras lite på nätterna.


Eftersom hon är så liten än, så ligger hon i ett babynest. Något upphöjd på en babykudde (hon är en liten kräkis med något trånga näsgångar, så att ha henne lite högre vid huvudändan gör att hon sover bättre). 

Jag letade ganska länge efter ett högt spjälskydd, detta (från Vinter & Bloom) var precis så högt som jag hoppades på. Vi hade ett lågt till Oliver, men han sparkade jämt både under och över spjälskyddet, och jag minns hur orolig jag var för att fossingarna skulle fastna!


Just nu har jag små flätade korgar från Ikea för mina ”förnödenheter” (amningsilägg, nattlampan, carmex-burken m.m), eftersom vi fått skruva ner mitt väggmonterade sängbord för att få in spjälsängen. Letar fortfarande efter något smidigare/snyggare att ha istället.


(Findus, Mumminmamman, en kanin från Molly toys, och Diddi!)

Eftersom vi har en 5-åring i sängen, åtminstone halva nätter, så blir det att Lo faktiskt sover i sin egen säng. Just nu sitter jag uppe med henne fram till någon gång mellan 22.30 och 00 (hon äter så ofta på kvällarna, så det är inte lönt att krypa ner i sängen!), sen sover hon fram till runt 4-5-snåret då hon äter igen och somnar sen om.


(Liten Lo, nerbäddad i Vinter & Bloom.)

När Lo växt ur sitt nest överväger jag skarpt att beställa en ”sovorm” från Bebbelulu, så att spjälsängen inte känns så väldigt stor för vår lilla pärla.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.