Idag är det internationella popcorndagen, hur tänkte de när den infaller en TORSDAG? 😉
Här hemma delas en påse micropop i 1/3 (till Lilleman, i en sådan här härlig bio-popcornbox från Leilas),
med tillhörande ”snabbkrydda” från Kernel Season’s (smaken ”Butter”).
Och 2/3 i en skål till föräldrarna. Modell vuxensmak, nämligen parmesanpopcorn med tryffelsmak! Hittade receptet i en Buffé-tidning för säkert 2 1/2 år sedan. Hade det som försnack på en fest, och ALLA älskade det!
Ni måste testa!
Parmesanpopcorn med tryffelsmak
en påse micropop
ca 50 gram smällt smör
några droppar vit tryffelolja (efter egen smak)
minst 1/2 dl finriven parmesan
Poppa popcornen enligt förpackningen. Smällt samtidigt smöret, och droppa i tryffeloljan. Riv parmesanen.
När popcornen är klara, öppna påsen, häll i smör/oljan, skaka om. Tillsätt därefter parmesanen och skaka om igen! (Det gäller att vara snabb, det ska göras medan popcornen fortfarande är varma, och smöret också!)
Häll upp i en skål och NJUUUT! (Och ha rejält med servetter till hands, man blir lite flottig om fingrarna!) 😉