Carros kök

Internationella popcorndagen

Idag är det internationella popcorndagen, hur tänkte de när den infaller en TORSDAG? 😉

Här hemma delas en påse micropop i 1/3 (till Lilleman, i en sådan här härlig bio-popcornbox från Leilas), 

med tillhörande ”snabbkrydda” från Kernel Season’s (smaken ”Butter”).

Och 2/3 i en skål till föräldrarna. Modell vuxensmak, nämligen parmesanpopcorn med tryffelsmak! Hittade receptet i en Buffé-tidning för säkert 2 1/2 år sedan. Hade det som försnack på en fest, och ALLA älskade det!

Ni måste testa!

Parmesanpopcorn med tryffelsmak

en påse micropop

ca 50 gram smällt smör

några droppar vit tryffelolja (efter egen smak)

minst 1/2 dl finriven parmesan

Poppa popcornen enligt förpackningen. Smällt samtidigt smöret, och droppa i tryffeloljan. Riv parmesanen.

När popcornen är klara, öppna påsen, häll i smör/oljan, skaka om. Tillsätt därefter parmesanen och skaka om igen! (Det gäller att vara snabb, det ska göras medan popcornen fortfarande är varma, och smöret också!)

Häll upp i en skål och NJUUUT! (Och ha rejält med servetter till hands, man blir lite flottig om fingrarna!) 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.