Carros kök

Nyårsfrisyr

Enda sedan jag var 11 år har jag burit uniform där det krävs håruppsättning. Hårlängden har varierat från väldigt kort page till dagens långa svall.

När man ska iväg på konserter och spelningar måste det ibland gå snabbt som tusan, då blir det oftast en helt vanlig knut i nacken. Den frisyren har jag gjort så ofta att jag kan göra den i sömnen, med en snodd, hårnät och några nålar, på en minut. 😉

De senaste åren har jag roat mig med att sätta upp håret mer och mer avancerat vid konserter. Jag har sökt inspiration på youtube och tycker att det är riktigt roligt! 


Till nyår tänkte jag rekommendera den här frisyren (om du har långt hår, och vill göra en heluppsättning!):

  • Börja med en riktigt hög hästsvans, styla och tupera den för mer volym och hållbarhet.
  • Dela den i två delar, inte ”höger-vänster” utan ”över- under-hår” (zooma in bild nr 2 ovan).
  • Dela överhåret i två delar (höger-vänster) och fäst upp underhåret tillfälligt. Fäst ihop överhåret med en liten genomskinlig hårsnodd. (På så vis bildar överhåret en ögla som underhåret går genom.)
  • Nu är underhåret att betrakta som överhår. 🙂 upprepa punkt två.
  • Fortsätt till du når änden på hästsvansen. Sätt ett gummiband om hela änden. Arbeta fram lite volym i ”flätan” genom att dra försiktigt i varje gruppering. Vik in änden och fäst med nålar.
  • Fäst en nål i gummibandet till den första öglan (zooma in bild nr 5 ovan), och fäll in den mot uppsättningen. På så vis får du ett automatiskt lyft, och snodden täcks med hår.

Det kan eventuellt behövas någon extra hårnålar här och var. 🙂

Det är inte tidernas enklaste uppsättning, men den är elegant och man får mängder med komplimanger för den!

Lycka till!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.