Carros kök

2 tilltugg till champagnen!

Nyår närmar sig. Och här kommer några supersnabba tips på tilltugg till skumpan!

Västerbottensnacks 

riven västerbottenost

rödlök

créme fraiche

löjrom

Värm ugnen till 200 grader. Lägg ut små högar av den rivna osten på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen, 6-8 min,  passa så att de inte bränns! Osten ska smälta och få lite färg. Låt svalna.

Finhacka rödlöken under tiden, häll upp tillbehören i snygga skålar.

Servera de krispiga ostchipsen med tillbehören, låt gästerna plocka på egen hand. 🙂 

Låt ugnen vara igång och passa på att baconlinda dadlar!

Baconlindade dadlar

1 pkt bacon

1 pkt dadlar utan kärnor

Höj ugnen till 225 grader. Dela baconet på hälften, ta en halv baconskiva och linda runt en dadel. Lägg på plåt med baconänden neråt, alt stick en tändsticka genom dadeln för att hålla baconet på plats. Grädda i ugnen tills baconet fått färg, ca 15 min. Låt svalna en aning. Servera!


(Bild lånad från recept.se)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.