Carros kök

Saffransbiscotti

För några år sedan var jag på flöjtkursen Nordic Flutes, på Karlsro utanför Vänersborg. Samma år var det en liten kille med, Anton, fantastisk flöjtist!  Och hans mamma Peggy bakade fika åt oss varje dag!

Den mjuka pepparkakan, jag gör varje år, är ett recept ifrån denna Peggy. Och här kommer ett andra recept, som verkligen bott in sig hos oss som en sann jultradition! Det blir ingen jul för mig, utan dessa saffransbiscotti!


Saffransbiscotti

100 g smör

1/2 gram saffran

50 g hackad mandel

1 dl russin

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och tillsätt saffranet. Blanda i hackad mandel och russin.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver separat.

Rör ner mjölblandningen växelvis med smörblandningen i sockersmeten.

Rulla ut tre längder på en plåt. Platta till lite. Grädda i 10 min på 200 grader.

Skär genast sneda bitar, rosta på högkant, 5 min vardera sida på 175 grader.

Stäng sedan av ugnen och efterforska biscottin med luckan på glänt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.