Carros kök

Rota-vaccin

Många är tyckare och vetare i vaccinationsfrågor. Ska man eller ska man inte vaccinera sitt barn?

Rota-vaccinet ingår inte i det svenska vaccinationsprogrammet ännu, men erbjuds i varjefall i vår region (Stockholm). 

Eftersom det inte ingår blev jag genast tveksam, man har ju trots allt fiaskot med de tidiga svininfluensa-vaccinen färskt i minnet! Så jag började läsa runt lite, fråga bland bekanta och verkligen tänka igenom om vi skulle hoppa på det här vaccinationståget..

I Norge och Finland är rota-vaccinet en del av det ordinarie vaccinationsprogrammet. Och efter att ha pratat med såväl finska som norska vänner, för att kolla upp bieffekternas sannolikhet och helgardera mig, bestämde vi oss för att Lo skulle få vaccinet.

Rota-viruset är ju fullkomligt vidrigt, om man drabbas! Olivers ena förskolefröken berättade att hennes barn fått rota direkt efter hemkomst från BB (!). Det var mer eller mindre bara att vända i dörren hemma och åka in igen. Båda barnen hade insjuknat samtidigt och varit fruktansvärt dåliga. Kände lite att det avgjorde saken. Kan vi skona Lo ifrån det så är jag mer än glad!

Så idag fick hon första dosen vaccin, lösning som droppas i munnen. Hon var kanonduktig med att sutta i sig det, trots att det var kallare än det hon vanligtvis sätter i sig. 😉

Nu håller vi tummarna för ett lugnt dygn, med minimala biverkningar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.