Carros kök

Inställt BVC-besök

Det blev inget Bvc-besök med Rota-vaccinering idag. Los förkylning har tagit ett steg vidare, från snorig och igentäppt näsa till en kombination av ovan nämnda näsa och hosta. Pga min rädsla för RS vakar jag över henne konstant och har henne hos mig hela tiden.

Pratade med vår Bvc-sköterska och hon ville inte ha oss på besök idag, utan vi bokade en ny tid nästa vecka. Däremot fick jag en del tips om när/om vi ska åka in pga förkylningen. Lo sover väldigt mycket nu, igår fick jag tom väcka henne när det gått 4 h mellan amningarna. Tack och lov åt hon som hon skulle, så än är det ingen ko på isen… men i varjefall så är ju de små så väldigt känsliga för uttorkning, så i samma ögonblick som jag tycker att hon kissar för lite eller äter för dåligt så är det bara att åka…

Ovanpå förkylningen så insåg jag igår att hon redan har sina första två tänder på G!! Hennes bror var tidig med tänderna, men hon är tamejtusan än värre! Självklart kan förkylningen bero på det, men eftersom både jag och Ojje varit risiga så tror jag att det är lite både och..


Oliver är tillbaks på förskolan, vilket är ganska så skönt. Har är underbar på många sätt, men iom min konstanta trötthet nu (blir inte mkt sömn med förkylt knyte!) så tryter tålamodet. Dåligt i kvadrat, men vad ska man göra? Inte lönt att skönmåla verkligheten liksom.

Idag skulle de dessutom få ta bussen till Jakobsberg för att gå på bio med förskolegruppen. En rejäl samling taggade 5-åringar. 🙂

Så det får bli en lugn dag hemma.. Bobo ska rastas i vanlig ordning, så då får vi lite luft och solsken, Lo och jag. Jag tänkte göra en laddning älgköttbullar (jag vet! Mycket älg i blogg- mat- delen nu, men jag kan ju inte låta det ligga till sig i frysen hur länge som helst! 😉 ), och om jag hinner/orkar så tänkte jag testa att göra hallon-och lakritsfudge också.


Kanske kommer det upp något recept ikväll. 🙂

Ha en fin dag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nettan

    Åh det där med förkylning hos de små är så jobbigt ….
    Linus 2 månaders långa förkylning, som resulterade i trolig förkylningsastma har nu eskalerat med en ny rejäl förkylning. Hostar till han kräks och snorig, ingen feber men äter mycket sämre. Jag går och velar fram och tillbaka om dagarna nu om jag ska åka in till Akuten med Linus. VC litar jag inte på då han är så liten.
    Längtar till våren och mindre bakterier i luften!
    Hoppas hon kryar på sig! Kram