Carros kök

Enkel men lyxig pastasås

Hej där!

Något som gör mig glad ända in i själen, så här 3 veckor efter förlossningen, är att min matglädje har kommit åter. Jag njuter av att laga mat igen, kan äta allt (nåja, utom sånt som tjorvar i magen på Lo då…!), och det är återigen roligt att stå i köket.

Med tanke på T:s jobb, och omställningen i familjen med ny medlem, blir det inte alltid de ”snyggaste” och mest vällagade måltiderna (eller grymmaste bilderna!). Men jag försöker laga maten under Los sovstunder dagtid, på det sättet slipper jag stå allt för mycket i köket när hela familjen kommit hem!

I måndags hämtade jag höstens kanske bästa överraskning, matmässigt.

Min vän Chris hörde av sig i fredags, med lite panik, och undrade om vi var intresserade av att köpa älgkött. Närmare bestämt en halv kalv, på 40 kg!!

Efter en kik i frysen, lite ommöblering och utrensning av sådant som jag insåg att vi inte skulle äta upp ändå (gammal potatismos som jag tänkt använda i fiskgratäng osv), tackade vi ja! Priset var nämligen one of a kind, så det gällde att vara snabb och passa på.

I måndags hämtade jag det. Chris hade varit en pärla och vaakumförpackat köttet åt oss. Älgfärs, innanlår, ytterlår, fransyska, saltrulle, ryggbiff, entrecote, grytbitar och bogstekar. Rena mathimlen!!

Allt gick in i frysen.. nästan! 😉

Jag fick ta ut 6 laxfiléer och lämna en påse älgfärs framme. Men nu är frysen proppfull!

Av älgfärsen lagade jag igår en snabb pastasås. Eftersom Lo är ganska så känslig för lök så fick jag minska ner den mängden en aning. Receptet hittade jag hos ICA.

Älg- och kantarellpasta

4 portioner

1/2 lök

1 vitlöksklyfta

1 burk kantareller (à 200 g)

ca 500 g älgfärs

salt och svartpeppar

1 msk majsstärkelse

2 dl mjölk

2 dl vispgrädde

5 krossade enbär

smör till stekning

Skala och hacka lök och vitlök. Låt svampen rinna av och skär den i bitar. Fräs lök, vitlök och svamp med en klick smör. Ta upp på en tallrik.

Stek färsen med smör (eftersom vi hade kalvfärs krävdes lite mer fett och kryddning, främst salt, redan vid stekning!). Blanda ner svamp, lök och de krossade enbären. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop majsstärkelsen med mjölk, tillsätt den och grädde under omrörning och låt puttra ca 7 minuter. Smaka av.

Jag tillsatte en tesked messmör, för extra smak. 🙂


Som en känd matbloggare/”Sveriges mästerkock”-deltagare och TV4-ansikte skrev på min insta: ”Brun mat är oftast god mat”. 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.