Carros kök

Plommonkaka i långpanna

Förra året annonserade jag på en Köp-Byt- och Säljsida (Järfälla) och ställde frågan om någon hade päron, äpplen eller plommon i överflöd som de ville bli av med.

Detta resulterade i drygt 10 kg plommon, som jag fick plocka hemma hos en väldigt trevlig själ (jag tog Bobo med mig, gick dit, fyllde en Haglöf-rygga och kånkade hem allt!).

Väl hemma sköljde, halverade, kärnade ur och paketerade jag alla plommon och stoppade in dem i frysen. 

Under året har de används i smoothies, tinats och följt med annan frukt ner i juice-centrifugen, blivit plommonkakor och glaze.

Idag var det dags igen. Denna gången testade jag en plommonkaka i långpanna!  Perfekt att (återigen!) paketerade och frysa in för oväntat besök. 🙂

Plommonkaka i långpanna

ca 28 st

175 g smör, rumstemp

3 dl strösocker

3 ägg

150 g mald mandel

2½ dl vetemjöl

1½ tsk vaniljsocker

1 msk bakpulver

3 dl filmjölk

Fyllning och garnering
ca ½ kg plommon

mandelspån

pärlsocker

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med filmjölken. Bred ut smeten i en långpanna (ca 25×40 cm) med bakpapper.


Fyllning och garnering: Kärna ur plommonen och skär i klyftor. Strö över mandelflarn och pärlsocker.

In i ugnen (175 grader), nedre delen, i 35-40 min. Låt svalna, skär sedan i rutor.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.