Carros kök

Glutenfritt fröknäcke

Det här är en riktig favorit i vår familj. Jag vågar knappt berätta för Tomas och Oliver att jag bakat dem, för då försvinner de snabbare än tiden det tar att baka dem! 😉

Tomas brukar ha med sig en låda till jobbet, perfekt mellanmål på eftermiddagen!

Jag äter det helst med ett lager naturell färskost och en bit salami på. De andra två äter dem precis som de är!

Tror att jag hittade receptet i tidningen ”Hembakat” en gång i tiden. Men jag kör annat gradantal på ugnen (200 grader) , kortare tid för rostning (ca 30-40 min, passa så att det inte blir för brunt!) och delar satsen i två för att få det riktigt tunt och krispigt!

Här kommer originalreceptet:

Fröknäcke

1/2 dl linfrön

1/2 dl sesamfrön

1/4 dl pumpafrön

3/4 dl solroskärnor

2 dl majsmjöl

1 krm salt

1/2 dl olivolja

2 1/2 dl vatten

Flingsalt

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40 cm.

Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke.

Tillsätt oljan och rör om. Koka upp vattnet och tillsätt det. Rör allt till en jämn gröt. Skulle smeten bli för hård, tillsätt lite extra vatten.

Vänd ut smeten på bakplåtspapperet. Bred ut den jämnt över hela papperet, ända ut i kanterna.
Strö lite flingsalt över hela kakan.

Grädda i mitt av ugnen i ca 70 min. Låt det kallna helt.


En perfekt gå-bort-present! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.