Carros kök

Lång vecka och återhämtning

Hej där!

En dryg vecka har gått. Lite dåligt på bloggfronten. Beror enbart på mycket jobb och att all ledig tid gått åt till familjen och återhämtning.

Första riktiga veckan har gått på jobbet. Jag var ”ledig” måndag tisdag, men fick lösa några jobbsamtal och öva samtidigt som Oliver var hemma med terminens första förkylning. Efter sommaren vill jag inte ta några chanser, bättre att hålla honom hemma och undvika nya febertoppar!

På jobbet startade vi i en härlig kombination av mjukt och hårt. ? mjukstart iom ensemblespel, hårt genom att lassa på med nästan hela oktettrepetoaren på 2 dagar. Eftersom vår ordinarie ensembleledare hade ett allvarligt sjukdomsfall i familjen blev jag ombedd att finnas stand-by för inhopp och även avlastning när det gällde löpande kontakt inför bankett-jobbet som skulle göras, i samband med att flygvapnet firade 90-årsjubileum i Linköping. Lite övertid och ansvar, inte mig emot. 🙂

Spelningen i sig flöt på fint, det var mer stressen före och efter som påverkade mig och magen negativt. Bara att andas i påsen, prioritera vad som behövde göras (ombyte och håruppsättning.. Middagen strök på foten och blev bara en banan. Låter kanske inte så sunt, men hellre en banan och lugn och ro, utan halsbränna, än att slänga i sig mat som sen riskerar att komma upp lika snabbt igen!).

Fom i fredags fick jag övergå helt till den specialsydda graviduniformen. Min kollega Lars har lovat att hjälpa mig ta några bilder på den, så att den kan få ett alldeles eget inlägg. 🙂 Den var/är ju trots allt den första i sitt slag när den syddes upp 2011!

Jag hoppades på en lugn lördag, visste innerst inne att kroppen skulle behöva återhämtning. Men Oliver slog till på tidig morgon 5.20, och sambon var inte riktigt i form efter kräftskiva i fredags. ? Så jag fick vackert kliva upp, servera frukost till lilleman och ta ut Bobo på en skogsrunda. Vid 11-snåret stod jag inte ut längre.. Framsidan var full med ogräs (läs: mellan plattorna!), så jag bestämde mig för att rensa- och snygga upp där ute. Solen sken, magen var stenhård, allting fick ta sin tid.. Nu är min lilla lastpallsodling redo för höst, småljung och kanske några nya ljuslyktor.

Sen tog vi en promenad till vårt lilla centrum, där vi köpte med oss en pizza till mig och O, samt en rejäl bukfylla (kebabtallrik) till den bakfulle. 😉

Vi slog oss ner på en gräsplätt bakom kyrkan och käkade. Det har blivit alldeles för lite picknick denna sommaren!

Idag har vi mest tagit det lugnt. En lång frukost, i form av äggröra med lite god skinka, kycklingrester, babyspenat och fetaost samt smoothie.

Och sedan en vända till biltema/trademax/Ica maxi i Barkarby. Nu ska vi snart fika loss på en hemmagjord äppelpaj framför ”Sommar med Ernst” som vi missade i torsdags. (Vi kollar sällan live-tv numera, mest tv4play, svtplay och viasat/Cmore som går!)


Sen spelar mitt himmelsblå MFF borta mot GIF Sundsvall ikväll, så då blir det lite snacks (helgens första) och kanske en alkoholfri öl/cider. 🙂

Kram på dig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.