Carros kök

Helgbestyr och förkylning

Hej där!

Hoppas allt är bra med dig?

Helgen har spenderats i Strängnäs, hos T:s föräldrar. Det vankades kräftskiva i lördagskväll, och dagen spenderade vi på stan för att besöka Mälar-dagarna. Strängnäs föreningsliv visade upp sig, med olika ”prova på”-installationer.

Det klättrades i brandbil och vi besökte sjöräddningen, som dök efter skräp i hamnen. Oliver blev oerhört fascinerad av ”grodmännen” som simmade runt, stod och tittade länge länge…

Föreningarna hade ”prova-på-installationer”. Hos scouterna grillade vi marshmallows, som man sedan fick lägga mellan två Marie-kex och mumsa på. Och Oliver provade även deras ”karusell”, som de byggt på plats på sedvanligt scout-vis med knopar.


Hos IFK Strängnäs testade han handboll,  där fick vi även hälsat på en gammal kollega, aktiv ledare i klubben och numera pensionär. Oliver fastnade fullständigt, ville knappt gå därifrån. 🙂

Vänsterhänt blivande handbollsspelare! ”Mamma, jag vill inte gå fotbollsskola. Jag vill spela handboll istället. För det har min kusin Sebbe gjort, och morbror Micke!!” 

(Brorsan valde bort elitsatsningen i handboll till förmån för musiken. Jäkla tur det, ett halvår senare rök korsbandet!)
Eftersom vi höll till nere vid hamnen fick det bli ett litet glasstopp hos Slagsta Glass innan vi åkte hemåt.

På kvällen huserade svärföräldrarna en kräftskiva för sina vänner. Med kräftor, västerbottenpaj med purjolök och tomat (rikligt med ost, så himla gott till kräftorna!!), ostar och kex, sedvanlig kubb och oväntat besök i form av en oerhört underhållande Totte! ?

Jag fick ge upp och gå ifrån kubbspelet i halvlek. Sammandragningar och ett oerhört tryck neråt (jallajalla, jag vet! Det är mer eller mindre permanent för närvarande!). Parkerade mig i svärmors skinnfåtölj modell lyx (!), tryckte på fotstödsknappen och lutade ryggstödet bakåt. ”Aaaaaaaaah!”

Höll ut till strax efter midnatt, sen kastade jag in handduken och joinade Oliver i sängen.

På söndagen tog vi en lugn promenad ner till fårhagen. Klappade sällskapssjuka får och bara softade.

Oliver har, likt ungefär 95% av alla kids vi känner, dragit på sig första förkylningen direkt efter första veckan på förskolan. Så han får stanna hemma med mig mån-tis så att den där störiga hostan (med tillhörande ”tjockhals”) ger med sig lite.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.