Carros kök

Barndomsfavorit

Hösten knackar på. Än skiner solen, men vinden är frisk och lite bitande. Jag älskar det! Måhända att jag känner att jag borde njutit mer av sommaren.. Spenderat mer tid i solen och passat på att insupa D-vitaminet..

Men hösten är årstiden då jag rör mig extra mycket i skog och natur. Letar höstkantareller, vandrar med Bobo, njuter av kott-lekar och långa samtal med Oliver och att gå hand i hand med Tomas..


(Minnen från förra hösten.)

I vanliga fall är hösten tiden då jag helst ger mig ut i spåret och drar igång en nystart med löpningen. Så blir det, av förklarliga skäl, inte i år. 🙂

Hösten är ”min” årstid på många sätt. Om lite drygt en månad fyller jag år. När jag var liten önskade jag alltid ”kokt höna med currysås” till födelsedagsmiddag (min mamma tyckte jag var helknasig, för det var ju vardagsmat!).

Numera byter jag själv hönan mot helstekt kyckling i ugn, eller (om det ska gå ännu snabbare) kycklinglår som jag torrkryddar och låter gå i ugnen.

Currysås

0,5-0,75 st äpple

2 scharlottenlökar

2-3 tsk gul curry

2 dl vatten

2-3 dl grädde

Smör

En skvätt äppelmust

Spad och fett från kycklingen (alternativt en buljongtärning istället)

Salt och peppar

Hacka lök och äpple fint. Smörstek hacket med curryn i ungefär 5 min, medelvärme, så att smakerna i curryn verkligen kommer fram. Tillsätt vätska från kycklingen, vatten och grädde. Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och om du vill få lite mer äppelsmak så tillsätt en skvätt äppelmust!

Jag gillar när det blir en sådan där härlig balans mellan curryn, sötman från lök och äpple och smaken från kycklingen. Andra föredrar rejält med drag från curryn. Smaka av efter ditt eget tycke! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.