Carros kök

Semesterlunk

Tiden har sin gilla gång här hemma.. Vi har tvättat undan 10 dagars Skåne-tvätt, hunnit med ett besök hos barnmorskan, frisörbesök för grabbarna och shopping för våra vidare semesterplaner.

Barnmorskebesöket är egentligen en historia för sig. Man räknar ju alltid från sista mensens första dag när man skriver in sig, och sen justeras det vid ultraljudet.. Vid inskrivning blev vi daterade i mitten av oktober, sen hade vi ett kub-test som inte gick att genomföra pga bebis var för liten. Resultatet av det blev att vi blev framflyttade till början av november.

På standard UL fick vi besked om nedkomst den 12/11, det är jag tvärsäker på för jag ändrade i gravidappen direkt på plats. Sköterskan hade förvisso lite problem med huvudmåttet, personen där inne var väldigt oval i formen just då, så läkare fick tillkallas för att beräkningen skulle bli rätt.

När jag var hos barnmorskan för 2 veckor sedan hade personalen på Sophiahemmet , där vi gjort alla UL, missat (!?) att knappa in beräknat datum. Så vi skrev in det datum jag blivit tillsagd på plats. Men när min barnmorska på BBCity ringt dit för att kontrollera så var vi plötsligt beräknade till den 18/11! Snacka snurrig i bollen alltså! Den sköterskan som gjort ultraljuden har semester nu, men min BM kommer jaga henne när hon är tillbaks. Med andra ord, vi har INGEN ANING om när bebis beräknas dyka upp. 😉

Sedan dess har vi laddat om. Tanken är att vi ska åka över till Västkusten för att (hör och häpna!): Campa! 

Jupp, du läste rätt… Campa, the hard way! I tält. Med allt vad det innebär. 🙂


Vi har inhandlat ett nytt tält, jag hade bara ett 3-mannatält sedan tidigare, och vi vill ha gott om plats så att även Bobo kan ligga där, samt stor plats i förtältet för campingbordet osv.

Rejäla luftmadrasser har vi skaffat också, jag vill ju inte pajja ryggen under tiden, och en Weber go anywhere. Nu har vi lite förtäringsinköp kvar, och så ska vi se till att packa riktigt noggrant, och inte för mycket!

Jag hoppas på en tur till Strömstad, dagsutflykt till Koster, kanske sälsafari och framförallt att få njuta av vyerna på västkusten. Primitivt, men oerhört stärkande för familjen. Längtar redan till ficklampsläsning av Olivers Bamse-böcker, handla nybakat frallor på morgonpromenaden och att bara vara.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.