Carros kök

Klarvaken

Vad var det där? Varför vaknade jag strax före 1? 

Bredvid mig, på en 120-madrass på golvet, ligger Oliver… Sussar sött inför stundande lekträff med kusinbarn i byn. Jag bestämmer mig för att flytta upp i sängen hos Tomas.. Bobo ligger och trängs vid mina fötter. Då hör jag det.. Regnet står som spön i backen (igen!). Känns som att det nästan inte gjort något annat sedan vi kom till Skåne för en dryg vecka sedan.

Rummet lyses upp, blixtrar och dunder. Hela huset ljusnar. Min fascination för mig till fönstret, jag rullar upp rullgardinen för att se om blixtspelet är tydligt. Men det verkar som att det värsta ovädret inte ligger just över oss. Utan någonstans i väster ner mot Lund/Malmö. Blixtrarna löser av varandra, mullrandet håller sig lägligt nog på avstånd. Jag håller tummar och tår för att det fortsätter så, Oliver är inte överförtjust i dunder och brak…

Runt omkring mig snarkas och sussas det. Själv är jag klarvaken, ensam… Men vänta. Någon mer är vaken. Det röjer runt som tusan i magen. Den lilla/e där inne möblerar runt fullständigt. Bäst att gå på toa, så kanske jag får sova tills klockan ringer imorgon. 😉

Det mullrar igen. Frisk luft sveper in genom det öppna fönstret. Huden knottrar sig, och jag känner hur spänningarna i nacken lättar en aning. Måtte jag somna om….

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Roger Bejefalk

    Härligt med åska och blixtar på himlen nattetid. Jag brukar göra likadant vid sommarstället. Man ser skådespelet över hela sjön. Fantastiskt!