Det här är en riktig favorit. Första gången jag och Tomas åt den här, var hemma hos våra vänner Tusse och Totte i Strängnäs. En riktig ”extra-allt-tårta”, som gör sig bra till såväl påsk som midsommar.
Lax- räk- och avokadotårta
200 g kavring
50 g smör
150 g kallrökt lax
200 g räkor
2 hårdkokta ägg
2 avokado
1 liten rödlök
1 dl créme fraiche
3 msk majonäs
1 tsk pressad citronsaft
Salt och vitpeppar
Smula brödet i en matberedare, smält smöret. Blanda samman smör och brödsmul och tryck ut det i en bakform med löstagbar kant. Ställ formen kallt.
Hacka lax, ägg, räkor, avokado och lök. Blanda ihop med créme fraiche och majonäs. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Bred ut det över brödbottnen. Låt stå kallt i åtminstone 4 timmar (jag föredrar att göra den dagen innan, då har smakerna satt sig).
Dekorera. Ät och njut!
Låter så gott!
Hur många portioner kan man räkna den till?
Vi var fem vuxna + två barn som åt av den till förrätt. Skulle nog säga 8 portioner, om man har den som förrätt.