Carros kök

Lax- räk- och avokadotårta

Det här är en riktig favorit. Första gången jag och Tomas åt den här, var hemma hos våra vänner Tusse och Totte i Strängnäs. En riktig ”extra-allt-tårta”, som gör sig bra till såväl påsk som midsommar. 

Lax- räk- och avokadotårta

200 g kavring

50 g smör

150 g kallrökt lax

200 g räkor

2 hårdkokta ägg

2 avokado

1 liten rödlök

1 dl créme fraiche

3 msk majonäs

1 tsk pressad citronsaft

Salt och vitpeppar

Smula brödet i en matberedare, smält smöret. Blanda samman smör och brödsmul och tryck ut det i en bakform med löstagbar kant. Ställ formen kallt.

Hacka lax, ägg, räkor, avokado och lök. Blanda ihop med créme fraiche och majonäs. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Bred ut det över brödbottnen. Låt stå kallt i åtminstone 4 timmar (jag föredrar att göra den dagen innan, då har smakerna satt sig).

Dekorera. Ät och njut!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. carroskok

      Vi var fem vuxna + två barn som åt av den till förrätt. Skulle nog säga 8 portioner, om man har den som förrätt.