Carros kök

Med en nyans av….. Brunt?

Ja, kokar man glaze med soja i så är färgen omöjlig att göra något åt. 🙂

Idag testade jag ett recept på plommonglaze. Allra bäst kommer den att göra sig till kyckling och fläskkött på grillen i sommar!

Plommonglaze
200 G urkärnade plommon

1/2 dl soja

1 gul lök

1 klyfta vitlök

1/2 dl honung

1/2 dl chilisås

1 msk dijonsenap

Fräs finhackad lök och vitlök mjukt och glansigt i olja. Mixa plommonen till en puré. Blanda ner det i lökblandningen.

Tillsätt övriga ingredienser, salta och peppra efter smak och låt sjuda i 15 minuter.

Jag tillsatte en skvätt 16-årig Lagavulin och lite cayennepeppar för rökighet och ”extra drag”. 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.