Carros kök

Nationaldagen

Denna årliga tradition 🙂 som i praktiken innebär jobb från tidig morgon till mycket sen kväll, med många plötsliga repändringar, förkortade måltidstider, håruppsättningar, glass i mängder och till slut le grande finale- Tapto på Logården!


Morgonen börjar alltid med ombyte till uniform för att sedan sitta på Sollidenscenen, Skansen, och köra kamerarep med artisterna hela förmiddagen. Eftermiddagen ser ungefär likadan ut, bortsett från att en del av repetitionen är sk dress-rehearsal (som föreställning, utan avbrott, med rätt klädsel osv).

Sen snabb middag, sista piff (läs sminkpanik för att dölja de mörka ringarna under ögonen/ dämpa solbrännan som ligger likt ett rött täcke över fejjan), putsa skorna blanka och packa iordning för transporten efter showen.

http://www.svtplay.se/video/8861702/nationaldagen/nationaldagen-6-jun-20-00
Jag kan avslöja att showen inte är live, utan vad vi kallar ”live on tape”. Det spelas in som ett live-framförande utan klipp, och sänds sedan en timme senare än vad det genomförs. Detta göra helt enkelt för att man vill få en smidig överlöpning till det traditionsenliga nationaldagstaptot från Logården på Kungliga slottet, som alltid genomförs kl 21.40. (Innan dess spelar vi ner flaggorna på Norrbro, när scoutkåren halar, och efter det tv-sända taptot genomförs även ett tapto för allmänheten på yttre borggården.)

23.30 var jag hemma. Dessvärre är man ganska uppe i varv efter en sådan här dag.. Mina 2 herrar snarkade ikapp i sängen, och själv låg jag på min kant och njöt av sällskapet, dvs sparkarna inifrån. 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.