Carros kök

Nationaldagsrep och gäster

I fredags bytte Tomas av mig i vab-yran. Allt för att jag inte skulle missa årets nationaldagsproduktion med jobbet. 🙂 Vad innebär det, undrar ni förmodligen.

Jo, gästartister, kompband, tv-tid, två heldagar på Skansen och mastodont-jobb den 6/6 (8-23-isch). Det är alltid lite spännande att se vilka låtar som blivit arrade (i år enbart signerade av suveränen Karl-Johan Ankarblom, och så Martin Schaub på ett hörn), och möta artisterna. Det brukar vara en omvälvande variation på artisterna och musikstilarna! 🙂

Efter repet i fredags hade vi vänner på besök. Oliver var ju enbart småfebrig (klev inte över 38,5 förrän på natten), så vännerna fick själva välja om de ville ställa in eller göra ett försök. Det var en förskolekompis till Ojje, vars familj vi började umgås med förra sommaren. Nu har vi inte kunnat ses på hela våren, pga mitt schema och allt T:s skolarbete. Men i fredags blev det äntligen av!

Jag hade lite småplock redo när de kom. Bl a Catarina Königs härliga ”Manchego med honungsmousse”.


Sen satsade vi på ett säkert och ganska så snabblagat kort, nämligen att egenröka lax på grillen!


Laxstjärten höll vi ”barnvänlig” med enbart flingsalt. Sen satsade vi på rökningen. Där testade vi en ny metod, tidigare har vi använt röklåda med enspån när vi rökt lax. Men denna gången öppnade vi en påse Mackmyra whisky rökflis (OBS! Ej reklam. Egenhändigt inhandlad). Den blötlade vi, och sedan lägger man den direkt på glöden.

Döm av vår förvåning, vid blötläggningen, när en vag doft av dill (!!??) uppstod. Perfekt till fisken!!

Till det serverade vi kokt färskpotatis, sparris, romsås/limeaioli/gräddfil med gräslök. Bästa sommarmaten!

Till efterrätt flyttade vi in, det började bli aningen kyligt. Rabarberpaj, med vaniljglass och rabarbersorbet. Mums!

Senare kommer ett litet inlägg om mitt nationaldagsjobb. 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.