Kvällens middag blev en ganska så snabb historia. För några veckor sedan såg jag en bild på Paolo Robertos instagram. Pastagratäng, med perline (små pastaknyten) från hans eget märke. Jag blev så sugen att jag köpte hem två paket.
Idag blev det äntligen av, och här kommer receptet:
Pasta á la Roberto
2 pkt perline parmigiano
8 stora champinjoner
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
2 pkt bacon
Olivolja
Smör
3 ägg
Salt och svartpeppar
2 dl parmesan
1 bit chevre
Mozzarella
Börja med att steka de hela vitlöksklyftorna utan att de får färg, med champinjonerna. Koka bort vätskan från svampen och tillsätt sedan olivolja salt och peppar. Fiska upp vitlöksklyftorna när svampen är klar, lägg svampen till sidan.
Finhacka löken, stek den glansig i olivolja. Knaperstek därefter baconet.
Blanda svamp, lök och bacon med 1 dl parmesan. Ställ åt sidan.
Koka pastan al dente enligt förpackningen. Låt rinna av ordentligt i ett durkslag, häll tillbaks i kastrullen, tillsätt en klick smör och blanda runt så att pastan inte klibbar ihop.
Smörj en ugnsform med olivolja. Varva pastan med baconblandningen, extra parmesan, mozzarella och chevre i formen.
Vispa äggen, krydda av med salt och peppar. Häll över pastan och strö parmesan på toppen.
Gratinera i ugn, 225 grader, i ungefär 10 min.
Servera med en god grönsallad!
Senare ikväll blir det ytterligare ett test. I frysen står min rabarber- och jordgubbssorbet och gosar till sig. Hoppas på succé! 🙂
Älskare pastagratänger i alla dess former. Snabbmat när den är som bäst!