Godkväll i regnet..
Jag tänkte tipsa er om vårt ”all time favorite”- recept på smuldeg till paj. Outstanding faktiskt!
Receptet är Tommy Myllymäkis, och allra bäst tycker jag att den gör sig till paj med syrligt frukt/bär innehåll. Tänk rabarber och hallon!
Rabarberpaj
Rabarber
Strösocker att pudra över frukten/bären
125 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk flingsalt
Rensa rabarbern och skär i lagom stora bitar (tänk 0,5 cm ungefär). Fördela i en smörad pajform. Strö över lite socker vid behov, lite beroende på rabarbersort och tid på säsongen.
Blanda samman smör, strösocker, havregryn, vetemjöl och flingsalt till en smulig massa.
Fördela den över rabarbern, och grädda sedan pajen i mitten av ugnen i 200-225 grader tills den fått fin färg, ca 25 min.
Den är allra godast när den är ljummen, med en kula vaniljglass till!
Gjorde rabarberpajen idag….den blev supergod! Tack för receptet!