Carros kök

Rabarberpaj

Godkväll i regnet..

Jag tänkte tipsa er om vårt ”all time favorite”- recept på smuldeg till paj. Outstanding faktiskt!

Receptet är Tommy Myllymäkis, och allra bäst tycker jag att den gör sig till paj med syrligt frukt/bär innehåll. Tänk rabarber och hallon!

Rabarberpaj

Rabarber

Strösocker att pudra över frukten/bären

125 g smör

1,5 dl strösocker

1 dl havregryn

2 dl vetemjöl

2 tsk flingsalt

Rensa rabarbern och skär i lagom stora bitar (tänk 0,5 cm ungefär). Fördela i en smörad pajform. Strö över lite socker vid behov, lite beroende på rabarbersort och tid på säsongen.

Blanda samman smör, strösocker, havregryn, vetemjöl och flingsalt till en smulig massa.

Fördela den över rabarbern, och grädda sedan pajen i mitten av ugnen i 200-225 grader tills den fått fin färg, ca 25 min.

Den är allra godast när den är ljummen, med en kula vaniljglass till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.