Carros kök

Lördagsmiddag med vänner

Hej mitt i ESC-yran!

Måste säga att ikväll är jag på tok för trött för att bry mig om ESC, vilket är ganska synd för mellanakterna brukar ju vara väldigt bra!

Vi har spenderat eftermiddagen på en visningsgård, med kosläpp, på Järvafältet. Med oss hade vi goda vänner från Tyresö med barn. Tomas och David (pappan i den familjen) är barndomsvänner från Strängnäs, och våra söner är födda med ungefär 3 månaders mellanrum. Fullt ös med 3 ungar och en skogstokig hund (Bobo var så jäkla uppe i varv över alla andra hundar på plats, sådär så att jag tillslut blev galen på honom!).

Sedan tog vi med oss våra gäster hem, för middag, mer bus, lite bad och allmänt häng. Till middag hade jag fixat bakpotatis med två sorters röra. Anna (den andra mamman) äter inte skaldjur så valen föll på en räkröra och en kyckling-och baconröra.

Tystnaden runt bordet var total! Enligt David enbart pga att det var så gott. 🙂

Räkröra

300 g handskalade räkor

2 hårdkokta ägg

1/2 rödlök

2 avokado

en rejäl näve färsk dill

2 msk majonäs

4-5 dl créme fraiche

citronsaft

salt, vitpeppar

Hacka räkorna, avokadon och finhacka rödlöken, dillen och äggen. Blanda med créme fraiche och majonäs. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Kyckling-och baconröra

1/2 grillad kyckling

1 paket bacon

1 äpple

1/2 rödlök

1 msk majonäs

3-4 dl créme fraiche

Sweetchilisås

Curry, paprikapulver, salt och svartpeppar

Hacka kycklingen i små bitar. Knaperstek baconen och klipp smått. Finhacka rödlöken och äpplet. Blanda ihop med majonäs, créme fraiche och chilisåsen. Smaka av med curry, paprikapulver, salt och svartpeppar.


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.