Carros kök

Multitasking och bananplättar

Hej!

Ledig dag idag. Oliver är hemma och chillar, samtidigt som mamman multitaskar i köket. Steker bananplättar, förbereder 2 fyllningar för bakpotatis inför morgondagens häng med goda vänner och plockar undan. Typ samtidigt!

Imorgon är planen att trotsa kyla. Och ge sig av till en Visningsgård på Järvafältet (Bögs gård i Sollentuna) för att bevittna kosläpp, fika, klappa lamm och bara hänga. Vi har bjudit med några vänner från Tyresö som sen följer med oss hem för barnlek och middag.

Tanken är bakpotatis med räkröra- och/eller kyckling-och baconröra. Eftersom barnen inte är så värst förtjusta i röror så får det bli baconströssel, en klick smör och köttbullar vid sidan.

Bananplättar som sagt. Sonens favoritlunch när vi är hemma. Snabblagat, gott och betydligt nyttigare än vanliga pannkakor!

Bananplättar

2 bananer

4 ägg

1 1/2 dl kokosflingor

Två nypor salt

Kokosfett eller smör att steka i.

Mosa bananerna och vispa ihop dem med äggen, med hjälp av en gaffel. Tillsätt salt och kokos. Stek i vanlig stekpanna tills de får fin färg.

Idag avnjöts dem med kvarg (passionsfrukt/persika), färska jordgubbar och hallon.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.