Carros kök

Risbollar

Dessa bollar, barndomsnostalgi om ni frågar mig! När jag skulle baka småkakor till Gummekaka-firandet hos Aja och hennes familj i julas (det är en gudförälders-tradition från Skåne, jag är gudmor till Lily deras minsting), så var jag ju tvungen att hitta glutenfria småkakor som alla barn kunde få likadana. Rättvisast så när det finns allergier i bilden!

Då drog jag mig dessa bollar till minnes. Puffat ris är ju glutenfritt (OBS! Var alltid noggrann med att kolla förpackningarna, varnas det för gluten? Välj annat märke!), och det finns kanonbra glutenfritt havregryn.

Risbollar

100 g smör

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker (jag brukar lyxa med ekologiskt vaniljpulver, men minska mängden, ger mer karaktäristisk vaniljsmak!)

2 dl havregryn

ca 2 tsk vatten

Puffat ris

Vispa socker, vaniljsocker/pulver och smör tills det blir luftigt.  Rör ner havregrynen och tillsätt vattnet om konsistensen inte är tillräckligt ”mjuk”. Detta är för att riset enklare ska fästa vid bollarna. Rulla i det puffade riset.

Förvaras i kylen.

Lycka till!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.